Home

Terug Vruchten

 

 

 

 

 

 

 

 

Charleston Hot

 

Vergelijkbaar met de Carolina Cayenne, de Charleston Hot is een variŽteit van Cayenne gemaakt door het Amerikaanse ministerie van landbouw in South Carolina.

Hoewel het niet voor zijn hitte werd gekweekt, is het veel heter dan een regelmatige cayennepeper, die gemiddeld ongeveer 30.000 Scovilles.

In feite is het bijna net zo heet als een Habanero, maar met een geweldige cayennepepersmaak.

De Charleston Hot begint groen en wordt geel, dan oranje en dan felrood.

Het kan worden geoogst tijdens zijn onvolwassen stadia, maar de meeste mensen

zijn bekend met de typische volwassen, rode kleur.

De paprika's zijn lang en mager, groeien tot ongeveer 5 cm lang, en 1cm in de breedte.

Deze cayennepeper variŽteit is geweldig in sauzen en elk gerecht waar je meestal een cayennepeper zou gebruiken, maar wat extra warmte wilt.

Het belang van deze cayenne-hybride is zijn resistentie tegen wortelknoopnematode, een parasitaire worm (vandaar de NR in de naam - Nematode Resistant). Wortelknoopnematode kan een gewas vernietigen, en resistentie maakt het groeien van deze variŽteit veel gemakkelijker.Recent onderzoek door wetenschappers en de USDA in South Carolina heeft op het gebied van chili pepers tot opschudding geleid omdat ze met deze resistentie enkele variŽteiten peper hebben kunnen ontwikkelen, waardoor de landbouw veel productiever is geworden. Andere chilies afkomstig uit deze regio en dit onderzoek omvatten de Tiger Paw-NR Habanero en de Carolina Cayenne.

 

Soort: Capsicum Annuum

 

Scoville: 70.000 - 100.000